Biyomedikal Cihaz Geliştirilmesi
Mühendislik uygulamalarının en önemli hedefi insan hayatını kolaylaştıracak, güvenlik ve sağlık sistemlerini doğaya uygun şekilde geliştirmektir. Fizikçiler bu konuda önemli katkılara imza atmıştır. Hepimizin bildiği Röntgen cihazı ilk Nobel fizik ödülünü alam fizikçinin ismiyle anılmaktadır.
Biyolojik materyallerin nükleer, optik, manyetik veya elektronik özelliklerini kullanan araştırmalar, tıpta ve biyolojide önemli uygulamalara yol açmıştır. Öne çıkan bir örnek, başka türlü doğrudan erişilemeyen canlı biyolojik materyallerin ayrıntılı yapısal bilgilerini sağlayan Manyetik Rezonans Görüntülemedir (MRI). Tek tek hücreler, optik, atomik kuvvet veya taramalı tünelleme mikroskobu gibi yerleşik teknikler kullanılarak doğrudan görüntüleme yoluyla incelenebilir. Bununla birlikte, çok az sayıda yöntem nano ölçekli yapıları çözme yeteneğine sahiptir. Bu teknikler, görüntüleme sürecinde hücreleri etkiledikleri ve hatta yok ettikleri için neredeyse yıkıcıdır. Nano ölçekli kuantum sensörlerdeki son gelişmeler, hücreleri ve biyolojik materyalleri mikron altı uzunluk ölçeklerinde inceleme yeteneğimizde devrim yaratmayı vaat eden, büyük ölçüde geliştirilmiş görüntüleme ve duyarlılık çözünürlüğü için bir fırsat sunmaktadır.
Şirketimiz bünyesinde yürüttüğümüz bu konudaki kuramsal araştırmaları ne yazık ki ülkemizde uygulama aşamasına getirmek mümkün olmadığından, Paul-Drude Enstitü’sü (Berlin-Almanya) ve University Collage London’da bulunan araştırma laboratuvarları ile sıkı bir işbirliği içerisinde bulunmaktayız.
ASDM, olarak yakın zamanda geliştirdiğimiz UVC-Ozon dedektör modülü, Maltepe Üniversitesi ve Hexagon Stüdyo ile birlikte geliştirdiğimiz sağlık çalışanlarına yönelik dezenfeksiyon kabini ve X-Ray Center (XRC) ile birlikte geliştirdiğimiz cihazlarla ilgili bilgiler “Uygulamalar” menüsünün altında bulunmaktadır.
Özellikle belirtmek isteriz ki, bilhassa UVC dezenfeksiyon sistemlerinde Sağlık Bakanlığı şartlarını sağlamayan cihazlara itibar edilmemesi gerekir. Şirketimiz bünyesinde geliştirilen ve üretilen tüm uygulamalar ilgili sertifikasyon (CE vbg.), kalibrasyon ve ruhsatlara ya hali hazırda sahiptir, ya da Sağlık Bakanlığı değerlendirmesi altındadır.
Önemli Not: Çalışmalarımızla ilgili bilimsel kaynakları iletişim adresimizden ya da afifsiddiki@gmail.com adresinden talep edebilirsiniz.